Várandósgondozás

Minden leendő édesanya életében meghatározó az a perc, amikor azon a bizonyos pálcikán a várva várt második csík megjelenik.

A terhesség gyanúját a korszerű, érzékeny tesztek már korai stádiumban képesek kimutatni. Igazolására azonban a szülész-nőgyógyász szakorvos hivatott, természetesen a megfelelő szaktudással, technikai felszereléssel és laborháttérrel.

A korai vizsgálat célja a megtermékenyített petesejt méhen belüli megtapadásának az igazolása. Pozitív teszt-eredmény esetén a "nulladik", azaz a terhességet megállapító hüvelyi ultrahang vizsgálat elengedhetetlen.

Igazolt terhesség esetén elkezdődhet a várandósgondozás mely egy törvény által szabályozott protokoll, a vizsgálatok rendszeres időbeli sorrendje melyet rendelőmben minden vizit alkalmával UH vizsgálattal is kiegészítek.

A terhesgondozás valódi célja a várandós kismama egészségének megőrzése, a magzat egészséges fejlődésének a nyomon követése, az esetleges rendellenességek kiszűrése, valamint egészséges, életerős magzat megszületésének a biztosítása.

Fontos, hogy az esetlegesen felmerülő kóros állapotokat időben ismerhessük fel, hogy megfelelő kezeléssel a veszélyeket időben el tudjuk hárítani.

Egyszóval a terhesgondozás nem más, mint biztonság 9 hónapon át.